Eksem som inte kliar – Orsaker och Behandling

Eksem är inte bara ett hudtillstånd. Det kan förändra hela ens syn på sig själv och världen runtomkring. Många av oss upplever den ständiga klådan som en daglig plåga. Men vad händer när klådan inte är närvarande, och eksemet ändå gör sig påmint?

Att plötsligt observera att ens eksem inte längre kliar, kan manade en i en paradox. För mig, som led av eksem i åratal, var detta otroligt märkligt. Det väckte en ny form av oro: Var detta verkligen mina eksem? Och om det inte var det, vad kunde det vara?

Därav började jag undersöka detta fenomen djupare. Diskussioner med experter som hudläkare avslöjade att eksem utan klåda inte är så sällsynt. Det finns flera möjliga orsaker; från genetik till allergier och extrem torrhet i huden. Människor som drabbas av detta tillstånd ignoreras alltför ofta, vilket försvårar förståelsen av det.

Detta stycke kommer att fokusera på förklaringar till eksem som inte åtföljs av klåda. Vi kommer också att introducera moderna metoder för att ta itu med detta tillstånd. Artikeln kommer att täcka olika typer av eksem, de vanligaste symptomen och de mest effektiva behandlingsalternativen.

Viktiga lärdomar

 • Eksem utan klåda är vanligare än man tror.
 • Orsakerna kan vara många, inklusive genetiska faktorer och allergier.
 • De behandlingar som fungerar bäst syftar till att minska inflammation och återfukta huden.
 • Detta inkluderar användning av mjukgörande krämer och kortison, samt försiktiga hudvårdsrutiner.
 • Att rådfråga en specialist är alltid det bästa steget för att få rätt diagnos och behandling.

Vad är eksem?

Eksem är en inflammatorisk hudsjukdom som visar sig genom rodnad, torrhet och ibland klåda. Det drabbar många, både barn och vuxna. Orsakerna varierar – det kan vara irriterande ämnen, torrhet eller skador på huden. Olika former av eksem inkluderar atopiskt eksem, mjälleksem och kontakteksem.

Den vanligaste typen är atopiskt eksem. Det märks av röda, torra utslag och kan klia kraftigt. Dessa utslag syns oftast på knän, armbågar och ansikte. Mjälleksem, även kallat seborroiskt eksem, påverkar huvudhuden mest. Det gör att huden flagnar och blir fet.

Kontakteksem uppstår när allergiframkallande ämnen kommer i kontakt med huden. Det kan vara metaller såsom nickel, kosmetika eller tvättmedel. Det ger rodnad, blåsor och klåda där huden vidrört allergen.

Eksem är ofta långvarigt och symtomen varierar. Att känna till de olika eksemtyperna och hitta rätt behandling är viktigt. Det kan lindra symtomen och förbättra hudens tillstånd.

Symtom på eksem

Ett typiskt symtom på eksem är en torr och rödskimrande hud. Orsaken är inflammationen som härrör från sjukdomen. Stället kan klia och huden kan även få sprickor, blåsor och sår. Men klåda är inte alltid närvarande. Eksemet varierar och dess symtom skiljer sig beroende på kroppsdelen.

Det är viktigt att känna igen dessa symtom för en korrekt behandling. Om du upplever torr, röd hud med sprickor, sår eller känslighet, är det möjligt att du har eksem. Adressera detta med professionell hjälp för en exakt diagnos och rekommendation om hur du ska gå vidare.

Tabell: Symtom på eksem

Symtom Beskrivning
Torr hud Huden blir torr och saknar fuktighet
Röda utslag Huden blir inflammerad och får en rödaktig färg
Blåsor Små blåsor kan bildas på huden
Sår Huden kan spricka och bilda sår

Att vara medveten om dessa symtom hjälper dig att hantera eksemet. Varje persons eksem är unikt, så professionellt råd från hudläkare är viktigt för att få den bästa möjliga vården.

Orsaker till eksem utan klåda

Eksem utan klåda har ett brett spektrum av orsaker. Dessa inkluderar både genetiska faktorer och yttre påverkan. Det är avgörande att komma ihåg att reaktionsmönstren varierar från person till person. En del individer är mer benägna att drabbas av eksem utan klåda än andra.

Genetiska faktorer: En del människor ärvt en predisposition för atopiskt eksem. Detta inkluderar möjligheten att utveckla eksem utan klåda. Studier indikerar att det finns en ärftlig komponent i denna sjukdom.

Allergiska reaktioner utan klåda: Vissa individer kan reagera allergiskt mot vissa ämnen utan att det utlöser klåda. Sådana ämnen kan vara irriterande eller allergena. De kan orsaka inflammation och leda till eksem utan klåda.

Torr och skadad hud: Huden kan skadas och torka ut av flera skäl. Till exempel, klimatet och starka rengöringsmedel kan påverka. Denna reaktion kan försvaga huden och öka risken för eksem utan klåda.

Att känna till orsakerna bakom eksem utan klåda är nyckeln för effektiv hantering. Genom att undvika triggers, välja rätt hudvårdsprodukter och följa läkarinstruktioner kan symp­to­merna minskas. Det främjar en återställning av hudens hälsa.

Behandlingar för eksem utan klåda

Eksem utan klåda kräver särskilda behandlingsmetoder. Det centrala målet är att minska inflammation och återfukta huden. På så sätt kan symtomen lindras effektivt. Nedan följer några metoder som kan hjälpa till.

1. Mjukgörande krämer och salvor

Mjukgörande krämer och salvor är grundpelare i behandlingen. De återfuktar huden, vilket minskar torrhet och obehag. Det är viktigt att välja produkter speciellt designade för eksem utan klåda.

Applicera dem flitigt på de drabbade delarna flera gånger dagligen.

2. Undvikande av irriterande ämnen

Vissa ämnen kan förvärra eksemsymtom, även utan att det kliar. Det kan vara nyttigt att undvika starka kemikalier och parfymer. Rena vardagsprodukter såsom tvättmedel och tvålar kan också irritera huden.

Välj produkter som är milda och fria från dofter.

3. Användning av solskydd

Eksem utan klåda ökar känsligheten för solens strålar. Solskydd med SPF 30 eller högre skyddar huden. Det förhindrar förvärring av eksem.

Applicera det jämnt på de områden som utsätts för solen.

4. Receptfria kortisonkrämer

Läkaren kan rekommendera kortisonkrämer vid behov. Dessa krämer minskar inflammation och lindrar irritation.

Följ noggrant läkarens doseringsanvisningar och begränsa användningen till de drabbade områdena.

5. Andra behandlingsalternativ

För svårare fall eller om underliggande orsaker behöver utredas, kan andra alternativ prövas. Produkter baserade på aloe vera eller havremjölk kan vara lugnande och fuktbevarande. Konsultera alltid en läkare för att diskutera dina behandlingsalternativ.

”Genom att välja rätt behandling för eksem utan klåda kan du lindra symtomen och förbättra ditt välbefinnande.” – Dr. Anna Andersson

Behandlingsmetoder Fördelar Nackdelar
Mjukgörande krämer och salvor Återfuktar huden, lindrar torrhet Kan behöva appliceras flera gånger om dagen
Undvikande av irriterande ämnen Minskar risken för ytterligare hudirritation Kräver att man noga kontrollerar produktinnehåll
Användning av solskydd Skyddar huden mot solens skadliga strålar Kräver regelbunden applicering
Receptfria kortisonkrämer Minskar inflammation och lugnar irritation Ska användas med försiktighet och under övervakning av en läkare

Det finns flera effektiva behandlingar för eksem utan klåda. Det inkluderar återfuktning, undvika irriterande ämnen, och skydd mot solen. Ibland kan kortisonkrämer vara nödvändiga för att minska inflammationen.

Det är viktigt att hitta den behandlingsform som passar dig bäst. Ta alltid kontakt med en läkare för råd.

Hudvård för eksem utan klåda

Du kan hantera eksem utan klåda genom att vårda huden och undvika uttorkning. Regelbunden smörjning hjälper till att lindra eksem och håller huden fuktig. Här är några råd för hudvård som minskar eksemets besvär:

 1. Regelbundet applicera mjukgörande krämer för att återfukta huden och skapa en barriär. Välj produkter specifikt för känslig hud och eksem.
 2. Säkerställ att hudvårdsprodukter inte innehåller irriterande ämnen som parfym och färgämnen. Använd produkter fria från parfym och kemikalier för att minska hudreaktioner.
 3. Förkorta duschtiden och undvik överanvändning av tvål och vatten. Varmt vatten torkar ut huden, så försök använda svalare vatten.
 4. Se till att tvättmedel inte innehåller parfym. Skippa även sköljmedel då de kan irritera huden och förvärra eksemet.
 5. Om du misstänker att specifika ämnen utlöser ditt eksem, t.ex. nickel i smycken, undvik dem. Det kan hjälpa att minska irritationen.
 6. Klä dig i luftiga plagg av naturmaterial som bomull. Det gör att huden kan andas och minskar risken för irritation.

Att sola kan ibland minska eksem, men det kan också skada känslig hud. Skydda dig mot UV-strålar med hög SPF och undvik solen vid de starkaste tiderna.

Det är kritiskt att inte klia på eksemet för att minska infektionsrisken. Ha korta naglar och använd handskar om du kliar på natten.

Slutligen påverkar stress, alkohol och sömnbrist eksemet. Ta hand om ditt välmående och undvik dessa faktorer för att symtomen ska minska.

Eksemkrämer för klådfria symtom

Eksemkrämer utformade för att lindra icke-kliande symtom är värdefulla. De erbjuder lindring och återfuktning till huden. Samtidigt minskar de inflammation och hjälper till att läka.

En del krämer innehåller också receptfri kortison. Det hjälper till med att minska inflammation och lindra symtom. Det är nödvändigt att använda dem som läkaren föreslår för att undvika biverkningar.

Vid val av kräm för klådfria symtom finns det många alternativ. En del är milda och fuktgivande med naturliga ingredienser. Andra är starkare och innehåller kortison för antiinflammatoriska effekter.

Att välja rätt eksemkräm är avgörande för att behandla dina specifika behov. Rådgör med läkare eller farmaceut för bästa rekommendationer.

Regelbunden användning av eksemkräm är viktig, även om symtomen förbättras. Det hjälper till att förebygga återfall och säkerställa hälsosam hud.

Fördelar med eksemkrämer för klådfria symtom

 • Ger lindring och återfuktning till huden
 • Minskar inflammationen i huden
 • Förbättrar hudens läkningsprocess
 • Kan innehålla receptfri kortison för mer intensiv behandling

Eksemkrämer för klådfria eksem kan väsentligt förbättra din hantering av dessa symtom. En bra hudvårdsrutin tillsammans med dessa krämer håller huden frisk och symtomfri.

Tips för att lindra eksem utan klåda

För att lindra eksem utan klåda finns flera hjälpsamma råd. En viktig del är att undvika klådan.

 1. Undvik varmt vatten: Varmt vatten kan torka ut huden. Använd istället svalt eller ljummet vatten när du duschar.
 2. Skydda huden mot solen: Solen kan hjälpa till att lindra eksem, men huden är känslig. Använd solskydd med hög SPF och undvik solen mitt på dagen.
 3. Använd mjukgörande krämer: Mjukgörande krämer är viktiga för att återfukta huden. Applicera krämen direkt efter duschen eller vid behov.
 4. Rådfråga läkare om kortisonbehandling: Kortison kan vara nödvändigt för svåra fall av eksem. Det lindrar klåda och inflammation, men bör diskuteras med läkare, särskilt vid små barn.
 5. Hantera stress och undvik överdrivet alkoholintag: Stress och för mycket alkohol kan förvärra eksem. Försök relaxa och minska alkohol för en bättre hudhälsa.

Eksem varierar stort från person till person. Det är nyckeln att hitta rätt behandling för dig. Vid utebliven lindring eller om symtomen förvärras, sök medicinsk hjälp för en korrekt bedömning.

Effektiva medel mot eksem utan klåda

Det finns flera effektiva medel att överväga för behandling av eksem utan klåda. Ett vanligt alternativ är receptfri kortison. Detta medel bidrar till att reducera hudingflammation. Vid vissa tillfällen kan det lindra symtom och underlätta läkning.

Icke-kortisonalternativ inkluderar mjukgörande krämer. Dessa är ovärderliga för att återfukta, lugna och minska hudytor. Produkterna är specifikt designade för att balansera hudens fuktighet och minska besvär.

Dessutom erbjuder lugnande lotioner viktigt stöd för de som plågas av eksem utan klåda. Baserade på ingredienser som kamomill eller aloe vera, bär de på lugnande kvaliteter. De ger en känsla av förbättring och kan hjälpa vid symtomlindring.

Ytterligare hudvårdsprodukter inkluderar milda rengöringsmedel. Dessa och tvättkrämer behövs för att vårda huden skonsamt. De hindrar dess uttorkning och irritation, vilket kan minska eksemets intensitet.

I sammanhanget finns många alternativ för att hantera eksem utan klåda. Från kortison till mjukgörare och lugnande ämnen, de alla har ett syfte. Val av behandling bör övervägas noga för varje individ. En läkares input kan vägleda till det mest passande valet.

Naturliga botemedel för eksem utan klåda

Vissa väljer naturläkemedel för icke-klådande eksem. Dessa medel kan lugna och fukta huden, minska obehag.

En favorit är aloe vera. Den lindrar hudens svullnad och rodnad. Dess fuktgivande egenskaper skyddar torr hy.

Kamomill är också bra. Den lugnar och minskar irritation. Används i kompresser eller produkter för hudvård.

”Havregryn lindrar eksem utan klåda. De har effekt på klåda. Bad och pasta kan hjälpa”, säger hudläkare Dr. Anna Eriksson.

Naturliga metoder reagerar olika på olika personer. Prata med en läkare innan du testar dem för eksem utan klåda.

Naturliga botemedel Beskrivning
Aloe Vera Lugnar och fuktar huden.
Kamomill Lugnar och minskar rodnad och irritation.
Havregryn Minskar klåda och lindrar eksem utan klåda.

Naturliga lösningar kan stödja medicinska metoder mot eksem. Håll koll på din hud och prata med en läkare om symtomen förvärras.

Eksembehandling utan klåda

Behandling av eksem utan klåda syftar till att minska inflammationen och förbättra hudens fuktbalans. Flera metoder kan vara till hjälp för att mildra symtomen.

1. Användning av mjukgörande hudkrämer

Det första steget är att regelbundet smörja in huden med mjukgörande krämer. Dessa hjälper till att återfukta och skydda huden, vilket minskar torrhet och irritation. Bra resultat uppnås genom att smörja in huden rikligt och ofta.

2. Undvikande av irriterande ämnen

Det är essentiellt att undvika irriterande ämnen för att inte förvärra eksemet. Tvätt- och sköljmedel som innehåller parfym kan irritera huden. Välj produkter utan parfym för att minska risken för irritation.

3. Receptfri kortison vid behov

Receptfri kortison kan vara nödvändig för att minska inflammationen. Dessa krämer hjälper till att reducera rodnad och svullnad. Det är viktigt att använda krämerna enligt läkares eller farmaceuts råd, och inte längre än rekommenderat.

4. Undvik varmt vatten

Varmt vatten kan försämra eksemet genom att torka ut huden och öka irritationen. Ett tips är att duscha snabbt och att inte bada varje dag. Använd ljummet, istället för varmt, vatten vid tvättning.

5. Undvik att klia på huden

Klåda förvärrar eksemet och höjer infektionsrisken. Undvik att klia, och använd bomullsvantar under natten för att skydda huden. Lugnande lotioner kan även lindra klåda.

Det är klokt att rådfråga din läkare eller dermatolog vid eksembesvär utan klåda. Vid symptomförvärring eller frågor om behandlingen, ta snarast kontakt med vården.

<!–
Section: Eksembehandling utan klåda
Keywords: eksembehandling utan klåda–>

Läkemedel för eksem utan klåda

Det finns situationer då läkemedel, som receptfri kortison, krävs för eksem utan klåda. Sådana krämer och salvor minskar hudinflammationen och symtomen. Du bör dock använda dem enligt din läkares instruktioner och känna till möjliga biverkningar.

Kortisonkrämer och salvor kan lugna inflammerad hud och reducera klåda. Det är nödvändigt att överväga läkares feedback vid deras användning. Använd inte dem på egen hand under lång tid.

Läkemedel för eksem som inte kliar

Kortison är en vanlig ingrediens för att minska huds inflammation i dessa läkemedel. Det finns olika styrkor av receptfri kortison. Dessa kan vara effektiva för eksem som inte kliar.

Andra behandlingsalternativ

Mjukgörande krämer och salvor spelar en roll i att återfukta och skydda huden. Antihistaminer kan minska klåda och inflammation. I svårare fall kan din läkare förskriva annan medicin eller terapi anpassad efter dina behov.

Läkemedel Beskrivning
Receptfri kortison Reducerar inflammation i huden och lindrar symtom som rodnad och svullnad.
Mjukgörande krämer Återfuktar och skyddar huden, minskar torrhet och obehag.
Antihistaminer Kan bidra till att minska klåda och inflammation associerat med eksem.

Minns att använda alla läkemedel och behandlingsalternativ under din läkares tillsyn och råd.

Hudvänliga produkter för klådfria eksem

Det är centralt att välja vårdande produkter vid eksem, vilka inte irriterar eller torkar ut huden. Milda tvålar och tvättkrämer utgör en säker rengöringsmetod. Detta minskar risken för irritanter. Dessutom är parfymfria hudkrämer ett klokt val för de med känslig hy.

Cetaphil Restoraderm Calming Body Wash är en utmärkt produkt för eksemvård. Den har skapats för att både lugna och vårda. Produkten är fri från parfym, vilket gör den skonsam för känslig hud. Dess fuktgivande egenskaper lindrar torrhet och irritation effektivt.

La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ är en annan fantastisk produkt. Denna intensivt återfuktande kräm lindrar omedelbart eksem. Den passar perfekt för känslig hy då dess formula är utan parfym. Ingredienserna är både lugnande och hjälper till att återuppbygga hudbarriären.

”Att välja milda tvålar och parfymfria krämer kan vara nyckeln till att undvika irriterad eksem utan klåda.”

Framför allt, undvik sköljmedel och starka dofter i tvätt, kläder och hygienprodukter. Kläder av naturliga material som bomull är en utmärkt idé. Bomull är mjukt och skonsamt mot huden, vilket minimerar risken för irritation.

För personer med klådfritt eksem är regelbunden användning av hudvårdande produkter avgörande. Sådana produkter hjälper till att lindra symtom samt upprätthålla en hälsosam hud. Det är ett steg mot en bättre hudhälsa.

Källa: https://regionvastmanland.se/globalassets/vardgivare-och-samarbetspartners/behandlingsstod/lakemedel/baslakemedel/aldrehaftet-bakgrund-20-21-slutversion-20200203.pdf

Sola försiktigt

Solen är fördelaktig för eksem, speciellt utan klåda, men kräver försiktighet. Använd solskydd med hög SPF och undvik starka soltimmar.

Barn under året ska inte exponeras för solen. Äldre barn bör skyddas för att undvika brännskador.

För att skydda din känsliga hud, följ dessa råd noggrant:

 • Använd solskydd med hög SPF för att motverka solens skadliga UV-strålar.
 • Applicera solskydd ofta, framförallt efter bad eller svett.
 • Bär skyddande kläder och accessories som skyddar din hud, inklusive en bredbrättad hatt.
 • Sök skugga och undvik solen mellan 10.00 och 16.00.
 • Kombinera skyddsmetoder, exempelvis använd parasoll.

Solskydd är avgörande eftersom solen kan torka ut huden, vilket försämrar eksem. Regelbunden återfuktning och användning av mjukgörande krämer är nödvändig.

Genom rätt solvett kan du uppskatta solen utan risk för brännskador eller eksemsymtom.

Försök att inte klia på huden

Det kan vara svårt att låta bli att klia på huden när eksemet svider. Men, överdriven klåda kan göra saken värre. Det rubbar hudens skyddsbarriär och kan öka risken för infektion.

För att minska klådan bör du använda mjukgörande krämer. Dessa produkter återfuktar huden och lindrar klådan. Att massera huden lugnt och metodiskt ökar även blodcirkulationen.

För korta, kvadratiska naglar kan göra en stor skillnad. Sådana naglar minskar risken för hudskada vid enstaka kliande. Vill du undvika klåda på natten kan snäppa bomullshandskar helpa. De skyddar huden från skador som klådaorsakar.

Att kämpa emot kliandet skyddar dig från infektioner. Minska risken genom att behandla eksemet på rätt sätt. Använd rekommenderade krämer, undvik irriterande ämnen och lyssna på din doktors råd.

Slutsats

Atopiskt eksem är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom som ofta påverkar barn och vuxna i Sverige. Ibland uppträder det utan klåda. Sådana fall gör diagnos och behandling svårare.

Att använda mjukgörande krämer och undvika irriterande ämnen kan göra stor skillnad. Dessa åtgärder kan lindra symtomen hos de som har eksem men upplever ingen klåda.

Vide samtal med en läkare är nödvändigt för att få rätt diagnos och råd om behandling. Eksemskola, medicinska bad och ljusbehandlingar kan vara till stor hjälp. Dessa metoder kan betydligt förbättra livskvaliteten för personer med eksem som inte kliar.

En färsk behandlingsrekommendation från Läkemedelsverket lyfter fram vikten av patientens egenvård. Den inkluderar även fler alternativ för systemiska läkemedelsbehandlingar. Det understryker vikten av att patienten aktivt deltar i sin egen vård.

Det är viktigt att förstå att atopiskt eksem påverkar individer olika. Behandlingen anpassas efter varje persons behov. Genom att använda rätt behandling och sköta om huden kan många få det bättre.

Det krävs tålamod och en öppenhet för olika behandlingsalternativ för att hitta vad som fungerar bäst. Målet är att förbättra livskvaliteten för varje enskild individ som lever med detta tillstånd.

FAQ

Vad är eksem?

Eksem utgör en inflammatorisk hudsjukdom som resulterar i rodnad och ibland klåda. Det förekommer vid kontakt med irriterande ämnen eller torrhet. Diverse former finns, så som atopiskt, mjälleksem och kontakteksem.

Vilka är symtomen på eksem?

Symptomen innefattar röd och torr hud med sprickor, sår och blåsor. Kliande hud är vanligt men kan saknas hos vissa individer. Det visar sig olika från person till person.

Varför kan eksem förekomma utan klåda?

Eksem utan klåda kan ha flera orsaker, som genetik eller allergier. Det kan även vara resultatet av torr och skadad hud. Risken för denna typ av eksem varierar mellan individer.

Vilka behandlingar finns för eksem utan klåda?

Att hantera inflammation och återfukta huden är central för denna typ av eksem. Användning av mjukgörare och undvikande av irriterande ämnen hjälper. Solskydd och vid behov receptfritt kortison är också alternativ.

Hur kan jag ta hand om min hud vid eksem utan klåda?

Uppmärksam hudvård är nyckeln utan klåda, genom mjukgörare och undvikande av uttorkning. Välj hudvänliga produkter och tvätta inte huden för ofta. Kläd dig i naturliga, luftiga tyger som bomull.

Vilka eksemkrämer kan hjälpa till med icke-kliande symtom?

Speciellt utformade krämer kan vara väpel för eksem utan klåda. De kan innehålla kortison för att minska inflammation. Använd alltid krämer enligt instruktioner från sjukvården.

Vilka tips finns för att lindra eksem utan klåda?

Lindra genom att undvika irriterande ämnen och applicera krämer regelbundet. Var försiktig med tvättning och klå inte på huden. Naturliga alternativ finns för de som vill prova det.

Vilka effektiva medel finns för eksem utan klåda?

Många effektiva medel finns för detta tillstånd. Kortison och mjukgörare är två huvudkolonner. Lugnande lotioner och produkter för hudvård kan också vara till stor hjälp.

Finns det naturliga botemedel för eksem utan klåda?

Vissa föredrar naturmedicin, cit aloe vera och kamomill. Dessa medel varierar i effekt för olika personer. Rådfråga en läkare innan användning.

Hur kan eksem behandlas utan klåda?

Fokus ligger på att hantera inflammation och återfukta huden. Använd hudvänliga produkter assisterade med kortison efter behov. Följ läkares råd och kontakta dem vid förvärring.

Vilka läkemedel kan användas för eksem utan klåda?

Receptfri kortison är ibland nödvändigt. Det reducerar inflammationen med sina krämer och salvor. Använd läkemedel som ordinerat, och var medveten om risker.

Vilka hudvänliga produkter är lämpliga för klådfria eksem?

Välj produkter som mild tvål, parfymfria krämer och naturliga kläder. Undvik irriterande substanser för bästa resultat. Dessa val underlättar behandlingen betydande.

Hur kan jag sola försiktigt med eksem utan klåda?

Sol gör ofta eksem bättre, men man måste vara försiktig. Använd hög SPF och undvik solen på dess starkaste punkter. Skydda barn ordentligt för att undvika farliga brännskador.

Hur undviker jag att klia på huden vid eksem utan klåda?

Klia inte på huden, då detta kan förvärra tillståndet. Applicera mjukgörare och massera huden istället. Håll naglarna korta och använd eventuellt bomullshandskar på natten.

Käll-länkar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *