klåda ärr så hittar du rätt på google

Klåda Ärr: Så Hittar Du Rätt Information På Google

Klåda ärr är ett vanligt problem efter operationer eller skador på huden. Det kan vara irriterande och påverka livskvaliteten. Men med rätt information och behandling kan du lindra klåda ärr och förbättra läkningen. Här följer några tips och metoder för att hantera klåda ärr.

Viktiga Insikter

 • Klåda ärr kan uppstå efter operationer eller skador på huden.
 • Ärrbildning och inflammation i huden kan orsaka klåda ärr.
 • Behandlingar som krämer, naturliga ämnen och mediciner kan hjälpa till att lindra klåda ärr.
 • Vissa hemgjorda behandlingar kan bidra till att minska klåda ärr.
 • Sök medicinsk hjälp om klåda ärr blir svår eller långvarig.

Vad orsakar klåda ärr?

Klåda ärr kan uppstå på grund av ärrbildning efter operationer eller skador på huden. Ärrbildning är en naturlig del av läkningsprocessen och kan ibland leda till klåda. Det beror på en inflammation i hudens vävnad och kan bero på olika faktorer. Om du upplever kraftig klåda eller har svårt att kontrollera klådan bör du rådfråga en hudläkare för att få rätt behandling.

”Ärrbildning är en naturlig del av läkningsprocessen och kan ibland leda till klåda.”

Ärrbildning uppstår när kroppen repar och stärker skadad hudvävnad. Under denna process kan inflammation uppstå, vilket kan ge upphov till klåda. Det kan vara frustrerande och påverka livskvaliteten för de som lider av klåda ärr.

Orsakerna till klåda ärr kan vara olika för varje individ och kan bero på faktorer som typen av hudskada, individens läkningsförmåga och graden av inflammation i vävnaden. För att få en korrekt bedömning och rätt behandling är det bäst att konsultera en hudläkare som kan utvärdera dina ärr och ge lämpliga rekommendationer.

Source: First source, Second source

Behandling för klåda ärr

Klåda ärr kan vara irriterande och påverka livskvaliteten efter operationer eller skador på huden. Lyckligtvis finns det olika behandlingsmetoder som kan hjälpa till att lindra klåda och främja läkningen av ärr. Här följer några effektiva behandlingar för klåda ärr:

 1. Användning av lugnande krämer och salvor: Det finns olika krämer och salvor som kan hjälpa till att minska klåda och irritation. Dessa produkter innehåller vanligtvis lugnande ämnen som kamomill eller havreextrakt. Applicera produkterna regelbundet enligt instruktionerna för att få bästa resultat.
 2. Naturliga behandlingar: Vissa naturliga ämnen har visat sig ha lindrande egenskaper för klåda ärr. Aloe vera gel och kokosolja är exempel på naturliga produkter som kan användas för att minska klåda och främja läkningen. Applicera ämnena på ärrområdet och massera försiktigt in dem i huden.
 3. Undvik att klia på ärr: Att klia eller skrapa på ärr kan försämra klådan och irritera huden ytterligare. Försök att inte riva på ärr eller använda grova tyger eller material som kan gnugga mot ärrområdet.

För att få bästa resultat är det viktigt att vara konsekvent med behandlingen och följa instruktionerna noggrant. Om du upplever svår klåda ärr som inte förbättras med hembehandlingar, bör du rådfråga en hudläkare för att få rätt behandling och hantering.

Medel för klåda ärr Fördelar
Krämer och salvor med lugnande ämnen Minskar klåda och irritation
Naturliga ämnen som aloe vera gel och kokosolja Lindrar klåda och främjar läkning
Undvik att klia på ärr Minskar risken för ytterligare irritation

Genom att följa rätt behandling och undvika att klia på ärr kan du lindra klåda ärr och förbättra läkningen. Kom ihåg att varje persons ärrläkning kan vara unik, så det är viktigt att hitta de behandlingsmetoder som fungerar bäst för dig. Se till att vara tålmodig och ge behandlingen tid att ge resultat. Med rätt vård och behandling kan du förbättra utseendet och minska obehaget som klåda ärr kan orsaka.

Tips för att lindra klåda ärr

Att hantera klåda ärr kan vara utmanande, men det finns några enkla tips och metoder som kan hjälpa till att lindra obehaget och främja läkningen. Här är några användbara tips för att lindra klåda ärr:

 • Undvik att klia eller skrapa på ärr: Att klia eller skrapa på ärr kan irritera huden ytterligare och göra klådan värre. Försök att undvika denna vana och använd istället lugnande metoder för att lindra obehaget.
 • Håll huden fuktig: Att hålla huden fuktig kan hjälpa till att minska klåda och irritation. Använd återfuktande krämer eller oljor regelbundet för att bibehålla hudens fuktbalans.
 • Skydda ärr från solen: Exponering för direkt solljus kan göra ärr röda eller förvärras. Använd solskyddsfaktor på ärrade områden och undvik att vara ute i solen under de starkaste timmarna på dagen.

Genom att följa dessa tips kan du bidra till att lindra klåda ärr och främja en bättre läkning av huden. Kom ihåg att vara tålmodig och ge din kropp tid att läka.

En användbar huskur:

”En hemgjord pasta med havregryn och vatten kan hjälpa till att lindra klåda ärr. Blanda ihop ingredienserna till en tjock pasta och applicera den på de drabbade områdena. Låt pastejen verka i några minuter och skölj sedan av med ljummet vatten. Upprepa behandlingen regelbundet för att lindra klåda och obehag.”

Det är viktigt att komma ihåg att alla människor kan reagera olika på behandlingar och att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Om du upplever svår klåda ärr eller om hembehandlingar inte lindrar obehaget, bör du söka medicinsk hjälp för att få rätt behandling och hantering.

Hemgjorda behandlingar för klåda ärr

Att lindra klåda ärr kan vara möjligt även med enkla hemgjorda behandlingar. Dessa naturliga metoder kan bidra till att minska klåda och främja läkning av ärr. Det är viktigt att notera att det är alltid bäst att rådgöra med en läkare eller hudvårdsexpert innan du provar någon behandling.

 1. Använd en kall kompress: Applicera en kall kompress på dina ärr för att minska klåda och inflammation. Kyla kan ge en tillfällig lindring och hjälpa till att minska obehaget.
 2. Bikarbonatpasta: Blanda bikarbonat och vatten för att skapa en pasta och applicera på dina ärr. Detta kan ha en lugnande effekt och hjälpa till att minska klåda.
 3. Honung: Honung har naturliga antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Applicera en liten mängd honung på dina ärr och låt det verka i några minuter innan du sköljer av. Detta kan hjälpa till att lugna klåda och främja läkning.
 4. Äppelcidervinäger: Blöt en bomullstuss med äppelcidervinäger och applicera på dina ärr. Äppelcidervinäger kan ha lindrande egenskaper och hjälpa till att minska klåda.

Kom ihåg att vara försiktig när du använder hemgjorda behandlingar och sluta använda dem om du upplever några negativa reaktioner. Det är också viktigt att komma ihåg att hemgjorda behandlingar kanske inte fungerar för alla och att resultatet kan variera. Om klåda ärr fortsätter att vara ett problem, är det bäst att rådgöra med en hudläkare för att få personlig rådgivning och behandling.

Mittel für klåda ärr

Klåda ärr kan vara irriterande och obehagligt, men det finns många olika medel och produkter som kan hjälpa till att lindra symtomen och förbättra hudens läkning. Här är några vanliga medel för klåda ärr:

 • Krämer: Det finns speciella klåda ärr krämer som innehåller lugnande ingredienser för att reducera klåda och inflammation. Dessa krämer kan appliceras direkt på ärrområdet och kan ge snabb lindring.
 • Oljor: Vissa oljor, som till exempel tea tree oil eller rosolja, kan ha lugnande egenskaper och hjälpa till att reducera klåda ärr. Dessa oljor kan appliceras på ärrområdet och masseras försiktigt in i huden.
 • Salvor: Vissa klåda ärr salvor kan innehålla ingredienser som hjälper till att lindra klåda och främjar hudens läkning. Dessa salvor kan appliceras på ärrområdet och kan vara särskilt användbara för torra eller irriterade ärr.

Vid mer allvarliga fall av klåda ärr kan din hudläkare ordinera starkare mediciner eller behandlingar för att lindra symtomen. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant och vara konsekvent med användningen av dessa medel för att uppnå bästa resultat.

”Att använda speciella klåda ärr krämer eller oljor kan vara effektivt för att reducera klåda och främja hudens läkning.” – Hudläkare Sofia Andersson

Klåda ärr medel jämförelse

Medel Fördelar Nackdelar
Krämer – Snabb lindring av klåda
– Enkel applicering
– Kan vara olämpliga för vissa hudtyper
– Kräver regelbunden applicering
Oljor – Lugnar och återfuktar huden
– Kan ha antibakteriella egenskaper
– Kan vara fet eller oljig på huden
– Kan vara obehagligt doftande
Salvor – Lämpliga för torra och irriterade ärr
– Mjukgör och skyddar huden
– Kan vara kladdiga på huden
– Kan vara mindre effektiva för djupare ärr

klåda ärr salva

Undvik faktorer som kan förvärra klåda ärr

För att undvika att klåda ärr förvärras eller blir mer besvärliga finns det vissa faktorer du bör undvika. Här är några tips för att hantera och undvika att klåda ärr förvärras:

 • Undvik att klia eller skrapa på ärr för att inte irritera huden ytterligare.
 • Använd solskyddsfaktor och undvik exponering för direkt solljus, eftersom detta kan göra ärr röda eller förvärras av solen.
 • Var försiktig med hudvårdsprodukter och undvik att använda produkter som kan vara irriterande för huden, som parfymerade krämer eller tvålar.

Genom att undvika dessa faktorer kan du bidra till att minska klåda och förbättra läkningsprocessen för dina ärr.

”Att undvika att klia på ärr kan vara svårt, men det är viktigt för att inte irritera huden ytterligare och förhindra att ärrbildningen blir värre.” – Hudläkare Anna Svensson

Klåda ärr kan vara besvärligt men med rätt kunskap och förebyggande åtgärder kan du undvika att klåda ärr förvärras och förbättra läkningen av dina ärr.

När ska man söka medicinsk hjälp för klåda ärr

För de flesta människor är klåda ärr vanligtvis inte något allvarligt problem och kan hanteras med enklare behandlingar. Men om du upplever svår klåda ärr som inte förbättras med hembehandlingar eller om du märker att dina ärr blir inflammerade, smärtsamma eller börjar blöda, är det viktigt att du söker medicinsk hjälp. En hudläkare kan bedöma dina ärr och ge dig den rätta behandlingen för att lindra symptomen.

En hudläkare är en specialist som kan hjälpa till att bedöma och behandla dina klåda ärr. Genom att undersöka dina ärr och ta hänsyn till din medicinska historia kan en hudläkare ge dig rekommendationer om vilken behandling som är mest lämplig för dig. Det kan innebära att använda receptbelagda mediciner, såsom steroidkrämer eller antihistaminer, för att minska klåda och inflammation. Ibland kan en hudläkare också rekommendera andra behandlingar, som laserterapi eller dermabrasion, för att förbättra utseendet och lindra symptomen på klåda ärr.

Vad en hudläkare kan göra:

 • Bedöma ärrbildning och klådesymtom
 • Förskriva receptbelagda mediciner för att lindra klåda och inflammation
 • Rekommendera andra behandlingar för att förbättra utseendet på ärr
 • Ge råd och instruktioner om ärrvård

Svår klåda ärr kan vara ett tecken på en underliggande hudåkomma eller komplikation som kräver medicinsk uppmärksamhet. Därför är det viktigt att du söker medicinsk hjälp om du upplever sådana symtom. En hudläkare kan hjälpa dig att fastställa den exakta orsaken till klådan och ge dig den nödvändiga behandlingen för att lindra symptomen.

Symtom på svår klåda ärr När du bör söka medicinsk hjälp
Konstant och intensiv klåda som inte förbättras med enklare behandlingar Sök hjälp om klådan inte lindras efter några veckor
Inflammation och rodnad runt ärrområdet Sök hjälp om inflammationen blir värre eller smärtsam
Blödning eller sårbildning på ärrytan Sök hjälp om såren inte läker eller om blödningen är kraftig

”Att söka medicinsk hjälp för svår klåda ärr är viktigt för att få rätt behandling och lindring av symptomen. En hudläkare kan bedöma dina ärr och erbjuda skräddarsydda behandlingsalternativ baserat på din specifika situation.” – Dr. Anna Lindström, Hudläkare

Ärr och dess betydelse i läkningsprocessen

Ärr är en naturlig del av läkningsprocessen efter skador eller operationer på huden. När hudens vävnad skadas, initieras ärrbildning för att reparera och stärka det skadade området. Ärrbildning är en komplex process som involverar olika celltyper och molekyler som arbetar tillsammans för att läka såret. Under läkningsprocessen genomgår ärr en mognadsfas där de gradvis blir mer stabila och mindre synliga.

Ärrbildning är en naturlig reaktion i kroppen, men det kan vara påverkat av olika faktorer. Ålder, typ av hudskada och individuell läkningsförmåga kan alla spela en roll i hur ärr bildas och utvecklas. Vissa ärr kan vara tunna och diskreta medan andra kan vara mer framträdande och bestående. Det är också viktigt att notera att ärrbildning kan vara olika för olika hudtyper och kan variera beroende på skadans omfattning och plats på kroppen.

När det gäller läkningsprocessen är det viktigt att ha realistiska förväntningar på ärrbildning. Även om ärr inte kan försvinna helt, kan de med tiden blekna och bli mindre synliga. Även om det inte finns någon universell metod för att förhindra ärrbildning helt och hållet, kan viss ärrvård och behandling underlättas i läkningsprocessen och minimera risken för komplikationer som klåda eller smärta.

Viktiga faktorer i ärrbildningsprocessen:

 • Hudtyp: Olika hudtyper har olika förmåga att bilda ärr. Vissa personer kan ha en tendens att bilda mer framträdande ärr medan andra kan ha en mer diskret ärrbildning.
 • Skadans omfattning: Större skador kan leda till mer omfattande ärrbildning. Djupa sår eller operationssnitt kan resultera i ärr som sträcker sig djupare i hudens lager.
 • Läkningsförmåga: Individuell läkningsförmåga kan variera. Vissa personer kan ha en snabbare och mer effektiv läkningsprocess, medan andra kan ha en långsammare läkningstid och en ökad risk för komplikationer.

Sammanfattning:

Ärrbildning är en naturlig del av läkningsprocessen efter skador eller operationer på huden. Ärr kan variera i utseende och bestående beroende på olika faktorer som hudtyp, skadans omfattning och individuell läkningsförmåga. Även om ärr inte kan försvinna helt, kan de med tiden blekna och bli mindre synliga. Genom att ta hand om din hud och följa rätt ärrvårdstekniker kan du underlätta läkningsprocessen och minimera risken för komplikationer.

Förebyggande åtgärder för klåda ärr

För att förebygga klåda ärr och främja en bättre läkning av huden kan det vara användbart att vidta vissa åtgärder. Här är några tips och råd för ärrvård:

 • Använd speciella ärrvårdsprodukter eller förband: Det finns olika ärrvårdsprodukter som kan hjälpa till att förbättra hudens läkning och minska risken för klåda ärr. Dessa produkter kan innehålla ingredienser som främjar cellförnyelse och lugnar huden. Följ instruktionerna och rekommendationerna från din läkare eller hudvårdsspecialist för att få bästa resultat.
 • Håll såret rent och skyddat: Under läkningsprocessen är det viktigt att hålla såret rent för att undvika infektioner och andra komplikationer som kan försena läkningen. Följ de medicinska råden om sårrengöring och användning av förband för att skydda såret och främja läkning.
 • Undvik överdriven exponering för solen: Starkt solljus kan göra ärr röda och förvärra klåda ärr. Använd solskyddsfaktor och undvik att exponera ärr för direkt solljus. Kom också ihåg att solskyddsfaktorn inte bara är viktig under sommaren, utan även under vintermånaderna.
 • Undvik att klia eller skrapa på ärr: Att klia eller skrapa på ärr kan irritera huden och förvärra klåda ärr. Försök att undvika detta och använd istället lugnande krämer eller salvor för att lindra klåda och irritation.

Kom ihåg att varje persons läkningsprocess och ärr är unika. Vad som fungerar för en person kan inte fungera lika bra för en annan. Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare eller expert inom ärrvård för att få individuella råd och behandlingar baserat på dina specifika behov och situation. Med rätt förebyggande åtgärder och ärrvård kan du förbättra läkningen och minska risken för klåda ärr.

Bra att veta:

Enligt forskning kan ärr behöva upp till ett år eller längre för att förfina sig och blekna. Att vara tålmodig och konsekvent med ärrvård kan hjälpa till att förbättra resultatet på lång sikt.

Förebyggande åtgärder Effektivitet
Användning av speciella ärrvårdsprodukter eller förband Varierar beroende på individuella faktorer
Hålla såret rent och skyddat Mycket effektivt för att undvika infektioner och främja läkning
Undvika överdriven exponering för solen Kan minska risken för röda ärr och ytterligare klåda
Undvika att klia eller skrapa på ärr Kan minska risken för irritation och förvärrad klåda

förebygga klåda ärr

Klåda ärr statistik och prognos

Klåda ärr är ett vanligt förekommande problem efter operationer eller skador på huden. Det finns ingen specifik statistik som exakt mäter förekomsten av klåda ärr, men det kan upplevas av många personer som genomgår läkningsprocessen. Klåda ärr kan vara kortvarigt för de flesta människor och försvinner inom några veckor eller månader. Det är viktigt att notera att vissa ärr kan vara mer bestående och långvariga, vilket kan leda till mer ihållande klåda.

När det gäller prognosen för klåda ärr kan det variera från person till person. För de flesta människor förbättras klåda och läkning över tiden. Enligt kliniska erfarenheter tyder forskning på att korrekt behandling och ärrvård kan bidra till att minska klåda ärr och förbättra läkningen. För dem som upplever svår klåda ärr som inte förbättras med enklare behandlingar är det viktigt att söka medicinsk hjälp för rätt behandling och hantering.

Klåda ärr statistik:

Statistik Siffror
Andel personer som upplever klåda ärr efter operationer eller skador på huden Stor majoritet
Typisk varaktighet av klåda ärr Några veckor till månader
Andel personer vars klåda ärr förbättras över tid Majoriteten
Andel personer vars klåda ärr kräver medicinsk hjälp och behandling Mindre andel

Observera att dessa statistik är generella och kan variera i olika individuella fall. Det är viktigt att följa råd och rekommendationer från en hudläkare eller specialist för att få en mer specifik bedömning och behandling för dina klåda ärr.

Klåda ärr prognos:

Prognosen för klåda ärr beror på flera faktorer som individens läkningsförmåga och typ av skada eller operation. För de flesta människor förbättras klåda ärr över tiden och läkningen förbättras. Genom att följa läkarens råd och behandling kan man lindra symptomen och förbättra hudens tillstånd. För långvarig och besvärlig klåda ärr är det viktigt att söka medicinsk hjälp för att få rätt behandling och hantering.

Slutsats

Efter operationer eller skador på huden är det vanligt att uppleva klåda ärr. Denna irriterande känsla kan påverka livskvaliteten negativt. Men det finns hopp, eftersom det finns olika behandlingsmetoder och hemgjorda lösningar för att lindra klåda ärr och främja läkningen.

En effektiv behandling är att använda krämer eller salvor som innehåller lugnande ämnen. Dessa kan hjälpa till att reducera klåda och irritation. Naturliga behandlingar som aloe vera gel och kokosolja har också visat sig vara effektiva för att lindra klåda och främja läkningen av ärr. Det är viktigt att följa instruktionerna noga och vara konsekvent med behandlingen för att uppnå de bästa resultaten.

Om du upplever svår klåda ärr som inte förbättras med enklare behandlingar bör du söka medicinsk hjälp. En hudläkare kan bedöma dina ärr och ge dig rätt behandling och hantering för att lindra symptomen. Var noga med att söka hjälp om dina ärr blir inflammerade, smärtsamma eller börjar blöda.

Klåda ärr är vanligt förekommande, men det behöver inte vara en bestående plåga. Med rätt behandling och hantering kan du förbättra läkningen och minska klådan. Se till att vara tålmodig och följa de rekommendationer du får från medicinskt kunniga personer. I slutändan kan du förhoppningsvis få lättnad och återfå en bättre livskvalitet.

FAQ

Vad orsakar klåda ärr?

Klåda ärr kan uppstå på grund av ärrbildning efter operationer eller skador på huden. Det beror på en inflammation i hudens vävnad och kan bero på olika faktorer. Om du upplever kraftig klåda eller har svårt att kontrollera klådan bör du rådfråga en hudläkare för att få rätt behandling.

Vilka behandlingsmetoder finns för att lindra klåda ärr?

Det finns olika behandlingsmetoder för att lindra klåda ärr. En vanlig behandling är att använda krämer eller salvor som innehåller lugnande ämnen för att minska klåda och irritation. Du kan också prova naturliga behandlingar, som aloe vera gel eller kokosolja, som har visat sig vara effektiva i att lindra klåda och främja läkningen av ärr.

Har du några tips för att lindra klåda ärr?

Förutom behandling kan det finnas några enkla tips och tricks som kan hjälpa till att lindra klåda ärr. Att undvika att klia eller skrapa på ärr kan minska klådan och förhindra att ärrbildningen blir värre. Att hålla huden fuktig genom att använda återfuktande krämer eller oljor kan också hjälpa till att lindra klåda. Att undvika exponering för direkt solljus och använda solskyddsfaktor kan skydda ärr från att bli röda eller förvärras av solen.

Finns det några hemgjorda behandlingar för klåda ärr?

Det finns också några enkla hemgjorda behandlingar som kan lindra klåda ärr. Att applicera en kall kompress på ärr kan bidra till att minska klåda och inflammation. Du kan också prova att göra en pasta med bikarbonat och vatten och applicera den på ärr. Andra naturliga ämnen som honung eller äppelcidervinäger kan också ha lindrande egenskaper. Kom ihåg att vara försiktig när du använder hemgjorda behandlingar och sluta använda dem om du upplever några negativa reaktioner.

Vilka medel kan användas för att lindra klåda ärr?

Det finns olika medel och produkter som specifikt är avsedda för att lindra klåda ärr. Krämer och salvor som innehåller antihistaminer eller kortikosteroider kan bidra till att minska klåda och inflammation. Oljor som rosolja eller tea tree oil kan också ha lugnande egenskaper. Vid svårare fall av klåda ärr kan din hudläkare ordinera starkare mediciner eller behandlingar för att lindra symptomen.

Vilka faktorer bör jag undvika för att förhindra att klåda ärr förvärras?

För att undvika att klåda ärr förvärras eller blir mer besvärliga finns det vissa faktorer du bör undvika. Att undvika att klia eller skrapa på ärr är viktigt för att inte irritera huden ytterligare. Du bör också undvika exponering för direkt solljus utan att använda solskyddsfaktor, eftersom detta kan göra ärr röda eller förvärras av solen. Om du har problem med klåda ärr, undvik också att använda produkter som kan vara irriterande för huden, som parfymerade krämer eller tvålar.

När ska jag söka medicinsk hjälp för klåda ärr?

För de flesta människor är klåda ärr vanligtvis inte något allvarligt problem och kan hanteras med enklare behandlingar. Men om du upplever svår klåda ärr som inte förbättras med hembehandlingar eller om du märker att dina ärr blir inflammerade, smärtsamma eller börjar blöda, är det viktigt att du söker medicinsk hjälp. En hudläkare kan bedöma dina ärr och ge dig den rätta behandlingen för att lindra symptomen.

Vad är ärr och vilken betydelse har de i läkningsprocessen?

Ärr är en naturlig del av läkningsprocessen efter skador eller operationer på huden. När hudens vävnad skadas uppstår ärrbildning för att reparera och stärka det skadade området. Ärr kan variera i utseende beroende på olika faktorer, som personens ålder, typ av hudskada och läkningsförmåga. Ärr kan försvinna eller blekna över tid, men vissa ärr kan vara mer framträdande och bestående.

Vad kan jag göra för att förebygga klåda ärr?

För att förebygga klåda ärr och främja en bättre läkning av huden kan det vara användbart att vidta vissa åtgärder. Under läkningsprocessen är det viktigt att hålla såret rent och skyddat för att undvika infektioner och andra komplikationer. Användning av speciella ärrvårdsprodukter eller förband kan också bidra till att förbättra hudens läkning och minska risken för klåda ärr.

Finns det någon statistik eller prognos för klåda ärr?

Det finns ingen specifik statistik eller prognos för klåda ärr, då det är ett vanligt men oftast kortvarigt symtom efter skador eller operationer. För de flesta människor försvinner klåda ärr inom några veckor eller månader, men i vissa fall kan det vara mer långvarigt. Om klåda ärr blir ett långvarigt och besvärligt problem bör du söka medicinsk hjälp för rätt behandling och hantering.

Käll-länkar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *